История

LINEA SPA WINE

Спа културата на Европа се основава на философия, установена в древността от Римската империя. Преди повече от 2000 години римляните са използвали естествени термални води. Но римската термална баня от онези времена не е била само място, посветено на медицински услуги, а също и място за отдих, релаксация, разговор и изкуство.

По този начин всички спа дестинации предлагат натрупания опит от много векове, посветен на здравето, благосъстоянието и културата.

Един от популярните спа ритуали за релаксация на тялото и духа бил винотерапията.

Виното се счита за свещена напитка в много религии. От хиляди години е било ползвано като лекарствено средство. Хипократ го е препоръчвал с лечебна цел, а траките са го издигнали почти в култ. В средновековието виното е било използвано като съставна част на много лекарства. Жените в Древен Рим пък глезели кожата си с вани с прясно червено вино. В Древна Гърция също поддържали здравето и красотата си с червено вино и добавени билкови екстракти. Всеизвестната египетска кралица Клеопатра освен популярната вана с мляко е обичала да ползва и винена вана.

А знанията за виното в България датират от най-древни времена. Традициите във винопроизводството и винената култура на територията на България са по-стари от самата Българска държава, създадена през 681 г. Исторически факт е, че на земите на древните Траки, които са населявали територията на днешна България, виното е било част от ежедневието и ритуалите на местните племена.

След създаването на българската държава българите и славяните наследяват и продължават лозарските и винарските традиции.

Поради мекия климат на българските земи плодовитостта на лозата е много добра, гроздето узрява окъпано в слънчева светлина, богато е на захари и развива силен аромат и вкус. Затова българските вина могат да се похвалят с особени качества.


Винената терапия на Via Natural се гордее с това, че всички ползи на виното се доставят директно към кожата, като работят за преодоляване на преждевременното стареене и насърчаването на свеж, по-жив вид за вашата кожа.

Така че сега можете да пиете виното си, да се къпете в него, да се масажирате с него и да разкрасявате лицето си.