Активни съставки LINEA SPA ROSE

САФЛОРОВО МАСЛО – извлича се от семената на картам (Carthamus tinctorius). Семена от растението са открити в египетски гробници, датирани на 4 000 години. Маслото е известно с високо съдържание на витамин F под формата на линолова киселина /омега – 6/, която не се синтезира от човешкия организъм. Съставката притежава влагозадържащи, подхранващи и хидратиращи свойства. Пенетрира изключително бързо, подходяща е за коса, нокти и за всички типове кожа.

БЪЛГАРСКО РОЗОВО МАСЛО  – има тонизиращ ефект, изглажда бръчките, възвръща плътността и еластичността на кожата, подпомага неутрализирането на вредните свободни радикали. От векове розовото масло се е използвало за лечение, хармония, романтика и наслада. Подходящо е за всички типове кожа.

БИЗАБОЛОЛ – най-ефективният активен компонент в лайката, на който се дължи лечебната сила на билката. Съставката предпазва кожата от негативното влияние на ежедневните агресори и стреса. Доказано ускорява процеса на нейното възстановяване, действа успокояващо и противовъзпалително. Бизабололът притежава антиоксидантни и бактерицидни свойства, спомага за повишаване на биоактивността на други съставки в козметичните продукти. Особено подходящ за чувствителна кожа.

РОЗОВА ВОДА – прекрасно универсално освежаващо средство за кожата, като има естествено стягащо и тонизиращо действие. Честото й използване помага за почистване и стягане на порите на лицето. Розовата вода регулира и балансира производството на себум, правейки я полезна и за двете – суха и мазна кожа. Антибактериалните й свойства помагат при борба с акне. Известно е и действието й при всички видове дерматити. Също така не дразни суха или чувствителна кожа. В нея има разтворено розово масло.

SWEETONE®иновативна активна съставка, получена по биотехнологичен път от екстракт на плодовете на растението Schizandra sphenanthera, растящо в Китай. SWEETONE доказано редуцира кожното възпаление и влияе върху несъвършенствата по кожата, като така успокоява чувствителната и зачервена кожа. Чрез редукцията на синтеза на меланин и ограничаване на разпространението му, съставката влияе на пигментацията предизвикана от ултравиолетовите лъчи, състаряване на кожата и стрес.

BIOLIQUEFIED BULGARIAN ROSE – екстракт от българска роза, получен чрез патентована ензимно базирана технология – Molecular Bioliquefaction Technology. Притежава висок антиоксидантен капацитет, успокоява, хидратира и защитава кожата.

ZYMO CLEAR MD – високотехнологична съставка, която ефективно съчетава действието на ензимите липаза и протеза с малтодекстрини. Благодарение на тази комбинация, ZYMO CLEAR почиства отстранявайки мъртвите клетки по кожата, също така я овлажнява и защитава.

VENUCEANEвисоко технологичен продукт, получен чрез култивиране на екстремофилни водорасли, които предпазват клетките от увреждащата УВ радиация. Съставката гарантира изграждането на високоефективна кожна бариера, като по този начин осигурява оптимална защита за епидермиса и дермиса.

BIOPEPTIDE CL™  – изключително ефективна, но същевременно безопасна алтернатива на витамин А (ретинова киселина). Съставката е разработена така, че да има сходство с липидите в кожата и максимално да пенетрира (прониква) в нея. Доказано интензифицира синтеза на колаген и на естествено съдържащата се в кожата хиалуронова киселина. Редовната употреба води до възстановяване на функциите на кожата, уплътняване на структурата й, осигурява редуциране на дълбоките бръчки и изглаждане на грапавините по кожата. 

SYMLIFTTM  – съставка за видим мигновен лифтинг с anti age действие след 5 минути. Подобрява цялостния вид на кожата за 30 минути. Изглаждането на микрорелефа и бръчките на кожата  е потвърдено от клинични тестове и сензорна оценка. Съдържа съставки с незабавно изглаждащо и хидратиращо действие – овесени бета глюкани, хиалуронова киселина, екстракт от ечемик.

ВИТАМИН Е – мастно разтворим витамин, представляващ важен антиоксидант. Поддържа кожата жизнена и подпомага възстановяването на тъканите.

ШЕА МАСЛО –  съдържа наситени и ненаситени мастни киселини (олеинова, стеаринова, линолова, палмитинова, линоленова), витамините А, Е, F, полифеноли, антиоксиданти. Благодарение на изключително богатия си състав маслото от Шеа  е предпочитан компонент за много козметични продукти. Подхранва, регенерира, хидратира и защитава кожата. Представлява естествен UV филтър. Температурата на топене на маслото от Шеа, близка до температурата на тялото го прави лесно топимо при контакт с кожата като оставя копринено усещане.

ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА – най- високо хидратиращия биополимер – има изключителната способност да задържа близо хиляда пъти по-голямо количество  вода в сравнение със собственото си тегло. Естествено се съдържа в човешката тъкан и има “задачата” да улавя водата в кожата. Приложена в козметичен продукт тя действа като мощен овлажнител. Ефектът от действието и е изключително бърз и комплексен  – задържа водата от козметичната формулация, улавя влагата от въздуха и същевременно образува филм в/у кожата, като превентира изпарението на съдържащата се там вода. Хиалуронова киселина, намираща се в козметичен продукт НЕ МОЖЕ да проникне в дълбочина и да се включи в структурата на кожата.

BEAUTIFEYE™ – иновативна и всеобхватна грижа за околоочния контур. Доказано подмладява зоната около очите като се бори срещу бръчките, тъмните кръгове, торбичките и повдига горния клепач.

Креатин – естествен за кожата коензим, зареждащ клетките с енергия. Ускорява клетъчните функции, засилва защитните механизми на кожата, стимулира синтеза на колаген и серамиди.